Trei întâmplări fără legătură….

În dimineaţa asta, ca în fiecare dimineaţă de altfel, staţia de tramvai era plină ochi. Era şi cam frig . Poate altfel aş fi luat-o pe jos până la metrou.
Tramvaiul s-a apropiat în sfârşit, ajunsesem la un pas de uşă şi eram pe punctul să pun un picior pe scară când, o doamnă bine, mi-a tras un cot vânjos şi s-a înfipt înaintea mea.
Am rămas o clipă blocată apoi m-am îndesat şi eu cu greu în tramvai. Doamna nu făcea efortul să se ţină, se lăsa cu totul pe mine. Nu trecuse o staţie când doamna a zărit pe geam biserica. Şi-a mai făcut niţel loc cu coatele, mi-a tras şi mie un cot peste gură şi a început să-şi facă cruci. Doamna era credincioasă.
Metroul şi el era aglomerat. M-am strecurat pe culoare cu cartea în mână până în dreptul unei bretele de cauciuc de care te ţii. Imediat ce m-am agăţat de ea am realizat că pe interiorul ei fusese frumos întinsă o gumă de mestecat.Sau mai multe. Nasol. Mi-am dezlipit mâna de acolo şi încercam să-mi curăţ un pic guma din palmă. Pe scaunele din faţa mea doi tineri îşi dădeau coate şi mureau de râs….
Lângă mine o domnişoară vorbea cu o alta şi absorbită de conversaţie nu mai dădea importanţă genţii care îi atârna pe umăr şi care din când pendula până în faţa domnului de pe scaun. La un moment dat, domnul care părea un om civilizat şi liniştit îi trage un pumn zdravăn peste geantă şi începe să reverse spre fată, la volum maxim, un pogon de vorbe care mai de care. Despre origini, părinţi, părţi anatomice şi aşa mai departe. Fata rămâne blocată, îşi trage geanta lângă ea. Nimeni nu zice nimic.
O dimineta frumoasă. Oameni frumoşi.

One response to “Trei întâmplări fără legătură….

  1. Pai da…ce sa mai zici? :))) Toate zilele proaste incep de dimineata, nu iarta nimic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s