Tabelul periodic al elementelor ……

Traim pe fuga, mancam pe fuga, visam pe fuga, avem grija de noi si de altii pe fuga. Totul e pe fuga. Nu mai avem tihna, nu mai avem timp.
Cresc copii langa noi de care n-avem timp, imbatranesc si mor oameni de care n-am avut timp cat am fi vrut, mor prietenii, nu se mai joaca spectacole la care ne-am tot dorit sa ajungem, trec evenimente, in final trece si viata noastra cu totul. Si-n timpul asta noi alergam, condensam, evitam, scurtam, prescurtam.
Uneori ne presurtam si pe noi insine si dintr-un nume de om mai raman doar 2 initiale cu care semnam cate un email. Suntem MI, VL, RS, DI, FP, VB, P si asa mai departe.
Din oameni cu nume si prenume devenim 2 iniatiale… sau una. N-am sa cred ca facem asta din graba pentru ca, la urma urmei, nici un email nu mai trebuie semnat, (oricum vezi imediat de unde vine sau daca ai chef poti sa-ti faci o semnatura originala, nu?) cum n-am sa cred nici ca o facem ca sa fim mai apropiati pentru ca nu vad nimic apropiat in asta.
Cred ca o facem degeaba. Pentru ca am vazut la altii, pentru ca pare cool, pentru ca asa ne mentinem in linie.
Si-uite asa ne inscriem parca singuri intr-un tabel al lui Mendeleev si suntem pentru unii si altii fie pamanturi rare fie halogeni si gaze nobile, metale de tranzitie sau de post-tranzitie, elemente obtinute artificial sau gaze inerte.
N-am sa semnez niciodata asa pentru ca eu am un nume care face parte din mine, din ceea ce sunt eu si pentru ca indiferent unde as fi, pe strada, la job, la o cafea, la teatru, in metrou sau in cosmos eu sunt tot Mariana. MI nu stiu cine e. Nu sunt eu.
Marturisesc ca tare mi-ar placea sa am tot mai des de-a face cu oameni si tot mai putin cu elemente chimice fie ele si nobile.

One response to “Tabelul periodic al elementelor ……

  1. Buna dimineata! Ce bine ca nu fac parte din … tabelul periodic! Inca… Apropo, eu cred ca o anumita vina pentru inscrierea in acest tabel revine si Profesorului de Chimie. Ce zici?
    Inca astept mesaj de la tine. Stii, e chestia aia care, cica, se numeste e-mail 🙂
    O zi excelenta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s