Ce sfaturi i-ai da unui tanar aflat la inceputul clasei a XII-a (cand esti oarecum dezorientat si nu prea stii ce alegeri sa faci in viata), despre prietenie, dragoste si bani ?

Stefan Caraman

Cred ca cea mai proasta alegere este sa te apuci sa dai sfaturi unui adolescent de 18, astazi… asa cum refuz alegatia potrivit careia la varsta asta esti dezorientat si nu prea stii ce alegeri sa faci in viata, o refuz in sensul ca ea este valabila pentru oricine, indiferent de varsta sau situatie … eu sunt al naibi de dezorientat si habar nu am ce vreau sa fac mai incolo… ce ma desparte de unul de 18, este faptul ca as vrea sa stiu, el nu prea… revenind la sfaturi despre prietenie, dragoste si bani, cred ca singurul lucru care i-ar putea influenta in sensul pe care il doresti este exemplul personal; si nu doar orice exemplu personal ci un exemplu personal foarte tare, capabil sa bata competitia cu celelalte exemple personale. Deci ce sfaturi sa dea unul dezorientat care nu prea stie ce alegeri sa faca nici la varsta asta? Poate doar unul : bazeaza-te pe feeling…

Vilma Minor

Uita-te inauntrul tau, apoi alege ce iti doresti cu adevarat, ce iti place, ce te face sa te simti bine in pielea ta (pentru ca te stimuleaza, te imbogateste, poti fi cel mai bun facand acel lucru).
Intreaba-te. Ce te vezi facand peste 30-40 de ani? Si de cine te vezi inconjurat?
Ai rabdare cu tine: gaseste-ti drumul si partenerii incercand, invatand, gustand viata. Nu-ti fie teama nici de oameni, nici de viata, primul pas este sa cunosti si sa sadesti, ca sa ai ced cerne mai apoi.
Nu cauta adevaruri absolute, pentru ca nu exista. Incearca sa afli raspunsurile potrivite la momentul potrivit si lasa-ti loc pentru schimbare.

Adrian Chira

Sa fie rabdator pentru ca: In the end everything will be fine, if it’s bad then it’s not the end.

Paul Cristian Stefanescu

Despre prieteni, dragoste si bani, incep cu un sfat intelept primit de la un nene pensionar de la mine din bloc: “Paule, prietenul tau cel mai bun nu e femeia, prietenul tau cel mai bun e buzunarul”. Si intelepciunea populara chiar se verifica!
Tineri dezorientati, ascultati-ma! In viata, ierarhia trebuie sa fie, clar: bani (incluzand aici si cunoastere, cariera, pozitie) pe primul loc, prietenie pe al doilea, dragoste pe al treilea. Dar, atentie, asta este doar ierarhia, insa NU trebuie sa lipseasca niciunul dintre cele trei elemente.
Banii, puterea, atrag foarte multa prietenie si foarte multa dragoste. Multa, multa!

Nu inseamna ca in lipsa acestei forte, nu poti avea parte de prietenie sau de dragoste. Dar existenta fortei le garanteaza, in numar mare (si nu sunt neaparat interesate sau nesincere).

In curand ultima intrebare!

4 responses to “Ce sfaturi i-ai da unui tanar aflat la inceputul clasei a XII-a (cand esti oarecum dezorientat si nu prea stii ce alegeri sa faci in viata), despre prietenie, dragoste si bani ?

  1. @stefan :pe cati dintre noi ne-a ajutat feeling-ul la 18 ani?
    @vilma : e greu sa ne vedem unde suntem sau, unde vrem sa fim peste 10-20 de ani……..dar raspunsurile e-adevarat sunt in noi si la momentul oportun! the right person in right place!
    @adrian: „zambeste , maine pote fi mai rau!”

  2. @anaid that means the end has not come yet

  3. @anaid: cred ca imaginatia ne joaca, oricum, festa de a ne vedea, cumva, peste timp. Cel putin la varste mai fragede. Probabil o proiectie a dorintelor, o visare ce tine, in subconstient sau constient, loc de azimut. Mie asa mi s-a intamplat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s