Si pana la urma ce te intreaba coachul?

Resimtim tot mai mult si mai des nevoia de a fi in control, de a sti dinainte tot ce ni se va intampla, de a planifica fiecare mutare, de a nu ne lasa surprinsi, de a nu fi cumva nepregatiti sau ridicoli.
Cred ca asta-i motivul pentru care imi vin tot mai des intrebari pe blog despre cum decurge mai exact un proces de coaching si despre ce intrebari iti pune coachul.
Inteleg nevoia asta pentru ca si mie mi se intampla des, mai ales cand ma duc la doctor sau la nu stiu ce meeting cu un personaj mai mult sau mai putin picant sau imprevizibil, sa vreau sa stiu dinainte cam ce ma asteapta. Sa pot sa-mi pregatesc un pic reactiile, poate si raspunsurile. Sa ma simt safe, pentru ca de aici pleaca totul, din dorinta de a ne simti safe.
Chiar as fi vrut sa raspund clar si sa fac o lista de posibile intrebari pe care le pune un coach dar mi-e teama ca ele ar suna atat de ciudat si de aiuristic rupte din contextul lor incat mai bine o las balta.
Ideea e urmatoarea: un coach nu te judeca, nu rade de tine, nu-ti pune intrebari ca sa se dea mare sau sa te faca pe tine mic, nu-ti da sfaturi, nu decide in locul tau si mai ales nu te preseaza sa spui si sa faci una sau alta.
In intalnirea cu un coach te vei simti in siguranta, sustinut, ascultat si inteles. Desigur ca vei fi provocat prin intrebarile coachului sa sapi adanc in tine dar asta nu te va lasa in nici un caz intr-o stare proasta ci intr-o stare buna sau eventual intr-o stare de explorare.
Cu un coach cel mai probabil vei vorbi despre obiectivele tale, despre cum o sa fie cand le atingi, despre cum ar fi daca nu le-ai atinge, despre ce e important pentru tine, despre resursele pe care le ai, despre ce te opreste, despre comportamente, despre abilitati, despre valori, despre credinte, despre cine esti tu …
Nu exista neaparat o ordine a intrebarilor si in functie de scoala careia ii apartine coachul intregul proces poate fi mult diferit.
Un lucru e sigur referitor la coaching: vei fi in siguranta si-ti va fi bine!
Fara nici un dubiu.

One response to “Si pana la urma ce te intreaba coachul?

  1. Astia sunt noii preoti urbani, right?
    Unde gasesc un coach si cat costa? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s