„One inch at a time”

Nu mai stiu daca mi-a placut foarte tare in ansamblul lui filmul „lui” Al Pacino „Any Given Sunday” dar stiu sigur ca speech-ul lui motivational m-a dat gata.
Si mi-a placut mai ales ideea asta de „Inch by inch” care mi-a ramas de atunci in minte si care mi-a fost de real folos de cateva ori in viata.

Am sa-ti spun doar 2 dintre situatiile astea desi as putea sa lungesc lista ca ….slava domnului as avea de unde (:-)))

1. Mi se intampla, de exemplu, sa ma apuce nebunia de a face „n” lucruri in acelasi timp. Cel mai adesea mi se intampla asta cand ma asezam la calculator, incepeam sa lucrez la ceva (important, evident!) si brusc imi venea in minte altceva (da, tot important!). Inchideam si ma apucam de aia pentru ca dupa 10 minute sa-mi apara in minte – inevitabil – altceva …si tot asa.
Simultanul asta nu m-a dus niciodata la rezultate de invidiat ci, cel mult, la rezultate medii. Acum dupa ce m-am fript cum s-ar zice cu povestea asta am o abordare a timpului meu de care sunt de-a dreptul mandra. Se cheama “Inch by inch”, exact asa!

2. Am trecut, de exemplu, prin etape in care nu rezistam tentatiei de a acumula salbatic cat mai multe informatii: ma inscriam si la cursul ala si la celalalt si la scoala aia si la aialalta, si la seminarul ala si la webminarul celalalalt si tot asa intr-o suprapunere ce nu s-a mai vazut. Basca citeam o tona de carti in acelasi timp si tot cam o tona de articole, studii etc. Lesinam pe ele incercand sa cuprind totul iar in final, tot ce faceam era sa ma lupt sa nu fac o varza generala din ele in loc sa-mi dau timp sa integrez ce invatam din fiecare. Nu mai fac asta. Inch by inch, fix asa ma implic in povestile astea de studii si mi-am jurat sa nu ma mai abat de la regula asta.

Ce m-a facut sa-mi schimb abordarea? Constientizarea foarte clara a obiectivelor mele pe termen scurt mediu sau lung si alinierea actiunilor mele la aceste obiective. M-a ajutat si Al Pacino (:-))) dar as minti sa nu spun ca schimbarea mare a venit din coachingul NLP.

Concluzia simpla e ca totul pleaca de la obiective. Aici e primul pas si daca nu l-ai facut as zice sa-l faci. Altfel nu vei scapa nici tu de tentatiile prin care am trecut si eu!

PS. Logic ca mi se mai intampla si acum sa scap in cate un “simultan” si sa ma mai arunc in 4 ispite in acelasi timp. Nu mai e insa un mod de viata ci o exceptie.
Inch by inch, don’t forget!
Am cativa prieteni pentru care speechul asta a insemnat altceva…Minunat! De aici vine frumusetea de a fi diferiti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s