Muieti-s posmagii?

Cati ani sa fi avut cand am citit „Povestea unui om lenes” a lui Ion Creanga? Nu mai stiu, poate 10 sau 9 sau poate chiar mai putin, oricum nu asta conteaza. Ideea e ca mi-amintesc cat de tare m-a amuzat intrebarea omului lenes. Eram convinsa ca asa ceva pur si simplu n-are cum sa existe… Nici nu-mi trecea prin minte ca va veni o vreme cand voi incepe sa ma intalnesc cu povestea asta tot mai des.

Mi-a fost dat sa vad oameni care isi cumpara tone de carti de dezvoltare personala din care citesc cateva pagini si le pun apoi frumos in biblioteca convinsi ca daca le au acolo sunt cumva influentati intr-un mod aparte de duhul lor.
Am vazut si oameni care citesc cartile astea, se minuneaza de cat de simple sunt lucrurile, subliniaza pasaje intregi si fac notite pe marginea paginii si cu toate astea tot nu aplica niciodata nimic.
Apoi am vazut oameni care se agita sa gaseasca un coach pentru ca au un obiectiv pe care vor sa-l atinga….si odata ajunsi acolo doar mimeaza lucrul cu sine pentru ca in final sa se dovedeasca a fi mai interesati (ca la spectacol) de tehnica coachului decat de obiectivul lor. Nu m-a surprins deloc ca astfel de oameni, desi mandri de initiativa si “efortul lor”, in final nu se alegeau cu nimic.
Apoi am vazut oameni care isi cauta mentori de soi si cand ii gasesc ii storc de tot felul de informatii, tipsuri, strategii si experiente pentru ca in final pur si simplu sa nu se poata misca de acolo de unde sunt…
Am vazut oameni care navigheaza de nebuni pe internet ore si ore intregi, cauta cu pasiune informatii dintr-un domeniu anume, le gasesc, arunca o privire, le salveaza in fisiere si apoi uita de ele pentru ca a doua zi sa o ia de la capat. E ca si cum si-ar face provizii pentru mai tarziu (un mai tarziu care in general nu mai vine niciodata) sau ar bifa pe lista faptul ca s-au preocupat de asta.
Traim intr-o lume in care posmagii nu sunt greu de gasit….avem tone de carti la indemana, mii de site-uri, tot mai multi coachi, o groaza de mentori si asa mai departe. Posmagii insa nu sunt inmuiati.
Atata lucru avem de facut fiecare dintre noi.

2 responses to “Muieti-s posmagii?

  1. Se gasesc oare pe undeva suplimente de vointa?

    Sau vitamine pentru motivatie.

    Macar un inhibitor de scuze penibile ca: eh, merit o pauza.

    Creierul nostru secreta pretexte pentru lene, futu-i.

    Eu cred ca performerii din orice domeniu au doze anormale de vointa in sange.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s