Lev Tolstoi si Emil Cioran

Nu stiu de ce ma bantuia feelingul ca Mark Levy este oarecum in aceeasi categorie cu Paolo Coelho (in ideea ca au cam aceeasi categorie de cititori si oarecum un stil similar). Am citit cateva din Coelho si am citit cateva si din Levy (imi place trista si trasnita lui carte „Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus). Am fost curioasa zilele astea sa-mi testez pe net perceptia asta cu Coelho si Levy si am constat ca n-am dreptate (ce misto e ca netul iti ofera un alt punct de vedere decat al tau si ca o face fara patima (:-))).
Probabil postul asta ar fi fost mai potrivit la rubrica „Ce am citit pe net si mi-a placut” dar uite ca n-am rezistat sa nu-i ofer prima pagina. Asa fac ori de cate ori imi place ceva. Ma aprind la maxim. Imi place de mine cand „ma aprind” pentru ca-mi arata ca sunt vie, ca ma pot emotiona, impresiona, atasa, intrista si asa mai departe (:-)).
De data asta e vorba de o descoperire (bine, stiu, America a fost descoperita). Ceea ce am descoperit cu placere este un site care iti face un mapping al preferintelor cititorilor. Cu cat 2 scriitori sunt mai apropiati pe harta asta cu atat este mai posibil ca un cititor care il citeste pe unul dintre ei sa fie interesat si de celalalt. Asa e cazul de exemplu cu Cioran si Tolstoi. Vezi asta aici
Cat despre Coelho si Levy asa cum ziceam, teoria mea e infirmata.Levy e mai aproape de Cecelia Ahern (aici) iar Coelho de Jostein Gaarder (aici).
Sunt si cativa scriitori romani (Sadoveanu, Rebreanu, Eminescu, Eliade, Cartarescu etc), pacat insa ca nu sunt multi.
Sper sa-ti placa si tie descoperirea mea. Daca si tu ai descoperiri interesante (sigur ai!) spune-mi si mie de ele.

One response to “Lev Tolstoi si Emil Cioran

  1. Tare cartea lui Levy de care vorbesti. Desi lungita pe ici pe colo ramane ideea interesanta de la baza ei.
    Ramane si intrebarea: de ce amanam sa spunem celor dragi ce avem de spus?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s