Cat de distinct esti tu in mediul online?

Se spune (si iata si eu cred) ca daca nu apari intr-o cautare Google nu existi. Cunoscutii din reteaua ta te cauta, posibilii angajatori aduna astfel informatii despre tine, viitori posibili parteneri se asigura ca stiu cine esti, clientii sau furnizorii si ei cauta ceva informatii suplimentare despre tine si am putea concluziona ca intr-un fel sau altul cam toata lumea cauta pe toata lumea pe Google.
Pentru ca traim intr-o lume in care cel mai important lucru devine construirea unui brand personal puternic si diferentierea fata de concurenta, identitatea noastra on-line merita un interes pe masura.
In procesul meu de certificare ca personal brand strategist pe care-l parcurg alaturi de Reach Personal Branding am avaut ocazia sa ma intalnesc cu un test de evaluare a identitatii online.
rezultatul imi arata ca sunt „>I am digitally distinct! Visit onlineIDCalculator.com„>”digitally distinctive” dar sunt inca departe de a fi OK cu acest rezultat.
In primele 3 pagini pe care mi le arata Google la cautarea dupa „Mariana Iosif” apar alaturi de mine un notar din Constanta si un medic psihiatru din Braila. Anturajul acesta ma onoreaza (nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost sa gasesc ceva criminali, hoti sau manelisti (:-)))) )
Te invit sa treci prin acest test pe care-l gasesti aici si apoi sa incepi sa-ti faci un plan de imbunatatire a identitatii tale online.
E o provocare, nu-i asa?

2 responses to “Cat de distinct esti tu in mediul online?

  1. Intr-adevar, nu de putine ori am cautat pe google un nume de colaborator, partener sau chiar, din curiozitate, numele meu sau al unor prieteni. 🙂 Este destul de interesant sa vezi cine si cu ce apare. In ultimul timp, odata cu dezvoltarea site-urilor de networking social si profesional, cele mai multe rezultate apar chiar acolo: facebook, linkedin etc. Este foarte interesanta tema articolului, in special in contextul in care on-line-ul incepe sa ocupe tot mai mult loc in preocuparea userilor individuali, dar si al companiilor (caci este inca ieftin, nu 🙂 …si bugetele sunt de criza).

  2. Mi-am facut si eu testul! foarte interesant. din ce am inteles, e ok ca as fi putin „digitally distinct”, dar tot nu-mi place ca nu apar la primul rezultat 😀

    Recomand tuturor sa se „testeze” ca sa vada realitatea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s