Si ce-i cu asta?

Putem cadea foarte usor in capcana de a ne supraevalua performantele. Am facut cutare proiect la care am muncit pe branci si pe care l-am incheiat cu succes, am facut o super analiza cum nu s-a mai vazut sau auzit, am gandit o campanie cu totul originala …si tot asa.
In functie de cuvintele potrivite pe care le alegi pentru a descrie ce ai facut poti ajunge rapid la efect-ul de „Wow”, foarte tare ceea ce ai facut! Si totusi, pentru a te mentine in zona realului e bine sa te intrebi: Si ce-i cu asta?
Intrebarea asta ce poate parea usor aroganta si agresiva te forteaza sa gandesti mai profund asupra efectelor generate de actiunea ta. Ok, ai facut super analiza de care zicei. Si ce-i cu asta? Pai am descoperit cutare si cutare lucru. Si ce-i cu asta? Pai asta a dus la nu stiu ce economie sa zicem. Si ce-i cu asta? Pai …am contribuit la profitul companiei. Zau? Ei da, asta poate sa fie ceva!
As zice ca e un obicei foarte sanatos sa gandim realizarile cu care ne mandrim in termeni strategici. Ce efect a avut ce ai facut? Munca de amorul artei o avea si ea un rost dar sa ai in vedere efectele pe care le genereaza munca ta si sa o faci cu gandul la acest final mi se pare o abordare corecta si eficienta.
Deci tu cu ce te lauzi? Si dupa ce-mi spui mai raspunde-mi te rog si la intrebarea Si ce-i cu asta?

One response to “Si ce-i cu asta?

  1. 🙂 mi-a placut abordarea. Imi aduce aminte de regula numarul 6 al lui Zander: „nu te lua prea-n serios”. Cateodata poate avem impresia ca fara noi nu se misca nimic, dar este suficient sa faci un pas inapoi si sa vezi totul de la o distanta ceva mai mare; atunci iti vei da seama ca roata se invarte in continuare….intr-adevar poate nu asa de bine si cu aceleasi rezulte…dar se misca. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s