Cum arata lista ta de obiective pentru 2009?

Cred ca fiecare dintre noi a avut in noaptea dintre ani cel putin un obiectiv in minte pentru 2009. Citeam nu mai stiu unde ca cele mai frecvente obiective sunt legate de dat jos niste kilograme (ei da, si eu mi-am propus asta :-))) ) sau de renuntarea la fumat. Nimic rau pana aici…dar ce se intampla cu restul?
Unde sunt restul obiectivelor pentru anul 2009? Tu, cel care citesti acum randurile mele ai o lista de obiective pentru 2009?
Daca raspunsul e “nu” iti propun – daca tot esti in fata calculatorului – sa deschizi un fisier Excel si sa incepi sa treci rapid tot ce-ti trece prin cap ca ai vrea sa realizezi. Pune la gramada gandurile indiferent daca e vorba de cariera, relatii, familie, timp liber, afaceri, dezvoltare personala sau ce-o mai fi. Pune tot, tot, tot. Fiecare obiectiv un rand.
Da-ti timp sa faci asta si scrie, scrie pana cand simti ca mintea ramane goala de idei si ca nimic n-ar mai fi de adaugat. Apoi reciteste fiecare obiectiv si pune in dreptul lui orizontul de timp in care ai vrea sa-l realizezi. 1 an? Pune cifra 1. 2 ani? Pune cifra 2. 5 ani? Cifra 5. Fa asta cu fiecare obiectiv trecut pe lista iar la final da o sortare ca sa le ai grupate. Apoi in fiecare grupa incearca sa le pui in ordinea importantei lor. Vei obtine astfel cele mai importante lucruri pe care le vrei realizate. Daca vrei sa mai adaugi sau sa mai scoti ceva de pe lista fa-o cu incredere.
Ei ce zici? Ai in fata ta o lista cu ceea ce iti propui sa realizezi in 2009. Parca e mai bine cand stii unde vrei sa ajungi, nu?
Cand ai obiective te mentii focusat pe lucrurile cu adevarat importante pentru tine fara a risca sa te pierzi in rutina.
O fi poate un truism dar e al naibi de adevarat: Esti deja la jumatatea drumului catre ceea ce vrei sa realizezi odata ce ti-ai fixat clar obiectivul!
Sunt foarte sigura ca orice mare succes a fost mai intai un obiectiv bine definit pe o lista.
E timpul sa treci la treaba. Lista ta de obiective astepata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s