Tu cum ai rescrie versurile din „Imagine”?

Ma gandeam zilele trecute la viziunea mea despre lume, la cum as vrea eu sa arate lumea in care traiesc, ce probleme majore le-as vrea rezolvate, ce as aduce nou, ce as lasa asa cum e sau ce as schimba. Nici n-o sa-ti vina sa crezi ca exercitiul asta nu e tocmai usor pentru ca luati de valul lucrurilor mici (si totdeauna urgente) pierdem din vedere imaginea asta de ansamblu a conexiunilor noastre mai largi cu lumea in care traim. Si uite asa, doar foarte rar ajungem sa ne gandim la viziunea noastra asupra lumii. Cand ma tot gandeam la asta si construiam in minte turnuri inalte pe care sa ma urc si sa arunc o privire asupra lumii mi-a venit spontan in minte minunatia de cantec al lui John Lennon „Imagine”. In mintea mea, cantecul asta e o frumoasa viziune asupra lumii. O lume fara granite, fara proprietati, fara razboaie. M-am intrebat cum as rescrie eu versurile astea pentru Imagine-ul meu. Si uite asa am ajuns la ideea ca mi-ar placea sa traiesc intr-o lume plina de oameni autentici, constienti de valoarea pe care o au ei de oferit lumii (acolo unde se afla ei, indiferent ca locul e mic sau mare, sus sau jos, cald sau rece, bogat sau sarac) si preocupati sa-si dezvolte aceasta valoare.
Ce rol sunt dispusa sa-mi asum legat de viziunea mea? Am sa va spun dar un pic mai tarziu, intr-un alt articol.
Deocamdata vreau doar sa te invit sa te gandesti la viziunea ta asupra lumii si cum ai putea tu contribui la realizarea acestei viziuni.
Ei da, „you may say that I’m a dreamer…but I’m not the only one”.

One response to “Tu cum ai rescrie versurile din „Imagine”?

  1. Foarte tare. Referirea la Lennon si la Imagine m-a uns pe suflet. „Imagine all the people living for today…You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one…”
    Astazi am auzit o stire interesanta: Biserica Catolica l-a iertat pe John Lennon. Stii pentru ce? Luat de val, in plina glorie, a declarat ca Beatles au ajuns m-ai cunoscuti decat Isus Cristos. Era o blasfemie, dar el era foarte tanar si nu a realizat asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s