Vreau!

Trebuie sa ne purtam frumos, trebuie sa citim carti, trebuie sa invatam mult si des, chiar toata viata, trebuie sa fim buni, politicosi si onorabili, trebuie sa intelegem lumea si sa ne adaptam ei, trebuie sa slabim, sa ne lasam de fumat, sa facem sport sau mai mult sport, trebuie sa gandim inainte de a vorbi, sa nu facem nazuri, sa-i ascultam pe cei mari ca ei stiu mai bine, trebuie sa nu mancam junk food, sa avem curaj, trebuie sa urcam pe scara carierei, sa ne imprietenim cu cine trebuie, trebuie sa fim noi insine branduri de succes, trebuie sa …trebuie sa…. si lista continua la nesfarsit.
Dar hei! Chiar trebuie?
In noi si langa noi vietuieste un virus periculos, letal pentru un sine autentic. Cel mai adesea suntem “virusati” de mici cand in numele dragului si al protectiei care ni se poarta suntem invatati ca trebuie sau ca nu trebuie sa facem, sa gandim sau sa spunem cutare sau cutare lucru.
Nici cand ne facem oameni mari sau foarte mari nu gasim intotdeauna antivirusul potrivit si continuam sa traim cu motorul de vise subturat ba chiar deseori comutam pe pilot automat lasandu-ne dusi de viata ca de, ce sa-i faci, nu toata lumea are-n viata noroc sau o sansa asa cum a avut-o X sau Y.
Am astazi pentru voi un antivirus pe care l-am vazut functionand si dand roade frumoase si cand o sa vedeti cat de simplu e “dezvatul” pun pariu ca o sa va incerce o revolta fireasca la gandul ca asta nu se preda obligatoriu in scoala primara!
Antivirusul asta e format din 2 intrebari simple:
Chiar trebuie? Daca raspunsul e “Nu” nici nu mai avem de ce sa continuam discutia. Daca insa e “Da”, atunci aplicam intrebarea 2: Vreau?
Ei, si daca VREAU am sa spun: Vreau sa fac sport! Pentru ca EU, omul asta despre care e vorba in povestea vitetii mele, EU VREAU sa fac sport. Nu fac sport pentru ca asa trebuie, pentru ca asa mi-a zis medicul, prietena, oglinda sau mai stiu eu cine ci pentru ca EU VREAU!
Simpla schimbare de la “trebuie” la “vreau” va da rezultate la care nici nu te astepti. Incearca si povesteste-mi ce a iesit.

One response to “Vreau!

  1. Mi-a fost lene sa citesc, pana acum, tot ce ai scris dar s-ar putea sa ma holb la toate articolele. Nu te umfla in pene. Magazinul tau este interesant.
    Cu sportul … febra musculara. Tu chiar vrei?
    Nu te gandi la prostii! Sunt MOS.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s