Ce ai zice de o masina de lux cu roti triunghiulare?

Ni se intampla tot mai des sa fim luati de un val numit cariera si sa incepem sa punem practic un nefiresc semn de egalitate intre cariera si viata. Adica viata noastra = cariera + alte cateva lucruri marunte pe langa ea.
In teorie nu facem Doamne Fereste niciodata asta pentru ca ehe…la nivel teoretic suntem atat de buni si stim totul ca la carte: ca stam prea mult la birou, sa suntem obositi, ca ne-am lasat de izbeliste hobbyurile , ca sanatatea chiar daca scartaie pe ici pe colo nu e inca ceva de pus in fruntea listei, ca incepem sa compensam lipsa noastra de langa copii nostri cu cadouri tot mai mari….si asa mai departe.

Rotile vietilor noastre incep sa capete forme tot mai bizare: patrate, hexagonale, rombice, triunghiulare iar masinile de lux care suntem noi si carierele noastre raman mai mereu parcate sau se opintesc din greu sa plece de pe loc in calatoria numita viata.
Daca simti ca ar putea fi vorba si despre tine, da-ti voie sa arunci o privire “din elicopter” asupra vietii tale si a ceea ce este important pentru tine. Poti sa te gandesti de exemplu la prieteni, sanatate, siguranta financiara, familie, distractie, atitudine pozitiva, dragoste, dezvoltare personala, bani, cariera, locul unde stai etc. Nu exista o lista standard. Asigura-te ca ai pe lista acele elemente importante pentru tine fiindca este vorba de viata ta, nu de un tipar comun.
Dupa ce le-ai identificat deseneaza un cerc si imparte-l in atatea zone cate arii importante ai identificat. Pune cate o eticheta fiecarei zone si apoi adauga-i o scala. Gandeste-te la gradul ideal de atentie pe care vrei sa-l acorzi zonei respective, in functie de prioritatile din viata ta. Pentru unele zone poate fi 10 pentru altele 7, 8 sau 9. O viata echilibrata nu inseamna sa ajungi la 10 in fiecare zona pentru ca zonele pot sa necesite atentii diferite in perioade diferite. Intrebarea cea mai importanta este care ar fi nivelul ideal de atentie pe care vrei sa-l acorzi fiecarui sector? Marcheaza acest ideal pe marginea cercului iar apoi marcheaza nivelul REAL de atentie pe care-l acorzi in prezent.
Uneste punctele de la nivelul real si priveste-ti roata vietii!
Acum ca ai aceasta reprezentare vizuala a vietii tale nu-ti ramane decat sa vezi care sunt ariile unde ai nevoie de imbunatatiri.
Fa o lista cu ceea ce vrei sa faci in fiecare sector, pana cand ai sa faci asta si cel mai important, stabileste care e primul pas pe care ai sa-l faci chiar de maine! Echilibrul pe care-l vei obtine astfel in toate zonele importante ale vietii tale iti vor aduce multumire si pace interioara.
Asigura-te ca roata vietii tale are forma rotunda, de cerc si ca se poate roti cu usurinta ducandu-se acolo unde vrei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s